Osnovne šole v mestu Kabale

Društvo Edirisa Slovenije je s finančno podporo MZZ RS že v lanskem letu pričelo z izvajanjem delavnic za učitelje, katerih glavni cilj je bil spodbujati k razvijanju bralne kulture. Lanskoletne delavnice so bile izpeljane le v nekaterih podeželskih šolah, v letošnjem letu pa nadaljujemo z delavnicami na državnih osnovnih šolah v mestu Kabale. Delavnice se izvajajo v vsaki šoli posebej v popoldanskem času, ko učitelji zaključijo z rednim poukom.

Prva delavnica je bila izpeljana v OŠ Bushora, nadaljujemo v OŠ Makanga, OŠ Ndorwa itd. Vseh državnih OŠ v mestu Kabale je 24, prvi del delavnic bo izpeljanih v septembru in začetku oktobra, drugi del pa v začetku naslednjega leta.

OŠ Bushora

Delavnice včasih potekajo v razredu

Šole, ki sva jih obiskali doslej, se med seboj razlikujejo, povsod pa so naju prijazno sprejeli in bili pripravljeni sodelovati. Kako uporabljati knjige pri pouku? Na kakšen način razvijati bralne sposobnosti, sposobnosti ustnega in pisnega izražanja, spodbujati otroke k branju? Kakšno vlogo pri ohranjanju loklane kuture ima jezik in knjige napisane v tem jeziku?
To so bila glavna vprašanja, na katera smo skušali skupaj najti odgovore, ne glede na to, da se večina šol tudi v mestu spopada s pomanjkanjem knjig in tudi kakršnihkoli drugih učnih pripomočkov, brez katerih se nam zdi poučevanje včasih tako nemogoče.

včasih pa v zbornici

This entry was posted in Brez kategorije and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s