Kolesarjenje za dober namen

Tokrat je Edirisa UK, ki jo uspešno vodi Sheila Windgridge, ob jezeru Bunyonyi gostila prav poseben dogodek. Skupina dvanajstih kolesarjev (6 žensk in 6 moških) iz Anglije je v štirih dneh prekolesarila 300 km čez hribe, v glavnem po stranskih poteh,  iz Kigalija v Ruandi do jezera Bunyonyi v Ugandi.

Kolesarji na cilju

Kolesarji na cilju

Zadovoljstvo

Zadovoljstvo

Namen je bil zbiranje denarja za novo ambulanto, ki jo Edirisa UK gradi na bližnjem otoku in je že pod streho.  Od majhne belo pobeljene hiške iz vej in blata, ki je nekaj let služila študentom  Medicinske fakultete Ljubljana – bodočim zdravnikom,  za ambulante, lekarno in nadvse skromen dom, se je te dni poslovila še zadnja 6-članska ekipa, ki je tukaj delala tri mesece.

Akcija zbiranja denarja je bila uspešna, saj je vsak udeleženec zbral od 3 do 5 tisoč funtov. Prebivalci  okrog jezera bodo težko pričakovali naslednjo  ekipo, ki bo delala že v novih prostorih. V zadnjih letih se je njihova brezplačna ambulanta  dodobra uveljavila in utrdila ugled Edirise in Slovenije med tukajšnjim prebivalstvom.

Ambulanta - prej

Ambulanta – prej

Nova ambulanta v gradnji

Nova ambulanta v gradnji

Marta

This entry was posted in Brez kategorije. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s