Kruh le v sanjah

Poskusiti kos belega kruha je tisto, o čemer otroci OŠ Ryabirengye na JZ Ugande lahko le sanjajo. Po zaslugi učencev 7. razreda OŠ Mesto iz Škofje Loke pa so se jim te sanje letos julija uresničile.

Na predavanjih po slovenskih šolah otroke spodbujam k solidarnosti do ugandskih vrstnikov. Drobne cente, ki jim kdaj ostanejo v žepu, lahko v ta namen zbirajo v majhni posodici iz posušene trave, kakršne izdelujejo ugandske mame. Posebej poudarim, naj denarja ne dajo starši, ampak le učenci od svoje žepnine. Denar smo tokrat porabili za nakup kruha in v podeželski šoli Ryabirengye ga je ob našem obisku vsak od 580 otrok dobil za malico en kos. V Ugandi vsak cent šteje.

Načrt, da nekaj najbolj vestnih obiskovalcev naših knjižnic nagradimo z izletom v 500 km oddaljeno glavno mesto Kampala, pa se letos žal ni uresničil. Denar, ki so ga jeseni zbrali učenci OŠ Stane Žagar iz Kranja za prehrano na tem izletu, zato še čaka na našem računu in spomladi bo za ta namen porabljen.

Glavni namen izleta bo obisk živalskega vrta, saj v teh krajih še nihče ni videl slona, žirafe ali leva. Vse te velike živali so v posebnih parkih, kamor žal gre lahko le tisti, ki ima v žepu nekaj sto dolarjev. Tudi to je Afrika!

Marta

This entry was posted in Brez kategorije. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s