EDIRISA v Ugandi

Edirisa Ltd je ugandska organizacija za promocijo Afrike, ustvarjalnosti, kultur in praktičnih znanj – katero sta leta 2001 (prvotno je bila nevladna organizacija) ustanovila Miha Logar iz Kranja in Ambrose Kibuuka iz Ugande.

Organizacija se je od svojega začetka neverjetno hitro širila in oblikovala so se štiri glavna področja delovanja: izobraževalni del, izdelovanje ročnih izdelkov, multimedia in turizem.

Izobraževalni del ali t.i. Edirisini Nasmehi je od leta 2007 deloval kot lokalna nevladna organizacija Edirisa Smiles CBO, leta 2011, pa je tako izobraževalni del kot ročne izdelke prevzela Edirisa UK, medtem ko ostala tri področja delujejo v okviru Edirise Ltd.

Več o delu Edirise Ltd si je mogoče prebrati predvsem na spletni strani Gorilla Highlands, Studio Edirisa in Edirisa Travels, ter na Facebooku: Studio Edirisa, Edirisa Canoe Trekking on Lake Bunyonyi in Gorilla Highlands.
Še več pa boste izvedeli, če se oglasite na: miha@edirisa.org; +256 75 2558 558; +256 70 4714 771.

Več o delu Edirise UK najdete na spletni strani Edirisa UK in na njihovem Facebook profilu Edirisa UK. Oglasite pa se jim na: sheila@edirisa.org.uk; +44 (0) 1494 728 297; +44
(0) 7775 000866.

Društvo Edirisa Slovenije je od vsega začetka v Ugandi najbolj aktivno na področju izobraževanja. Izobraževalni program, ki ga danes vodi Edirisa UK, se osredotoča na področja, ki jih ugandski šolski sistem običajno zanemarja: ustvarjalnosti, kulturi,  praktičnim znanjem in kakovostnejši predšolski izobrazbi. “več

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s