Prostovoljstvo

Prostovojlstvo v EDIRISI UK Uganda

Odkar je Društvo Edirisa Slovenije enakopraven partner Edirise UK, je zaradi boljšega pregleda tudi prostovoljstvo vodeno na enem mestu.

Prostovoljci lahko sodelujete na različnih področjih izobraževanja (kreativne delavnice, delo v knjižnici, poučevanje plavanja in druge športne aktivnosti, zdravstvena vzgoja), pa tudi pri vrtnarjenju in obnavljanju objektov.

Bivate lahko na treh lokacijah: Teach Inn Bufuka, Teach Inn Kitanga in Teach Inn Bukinda.

Teach Inn Bufuka

Teach Inn Kitanga

Prostovoljstvo v Edirisi UK Uganda vam daje možnost delati z lokalnim prebivalstvom in s številnimi prostovoljci iz vsega sveta ter tako prispevati k spremembam na bolje.

Prijaviti se je treba na naslovu www.edirisa.org.uk, nato pa vas povežejo z  Društvom Edirisa Slovenije, kjer vam v razgovoru posredujemo vse potrebne informacije. Znanje s področja varovanja zdravja, poučevanja otrok s posebnimi potrebami, izobraževanja učiteljev, gradbeništva in kmetijstva so še posebej dobrodošla.

Možnosti je zdaj veliko, tako za kratkoročne (short term – od 1 do 3 mesece) kot za dolgoročne (long term – do 6 mesecev) prostovoljce. “Long term Prostovoljci” so običajno pri svojem delu uspešnejši, saj bolje spoznajo lokalno kulturo in se lažje prilagodijo in ker je tudi cena ugodnejša, spodbujamo prostovoljce, da se odločijo za daljše obdobje prostovljnega dela.

Bivanje v centrih je plačljivo, cena pa je odvisna od časa prostovoljnega dela:

1 – 2 meseca     250 €

2 – 3 mesece     400 €

3 – 6 mesecev   520 €

nad 6 mesecev  200 €

Centri imajo kuhinjo, kjer si prostovoljci sami pripravljajo hrano – ponavadi skupaj. Hrana je v Ugandi bistveno cenejša, kor pri nas, tako da za prostovoljca ni prevelik strošek.

Za tiste, ki bi ostali več kot 6 mesecev, pa so pripravljene tudi posebne zadolžitve in spodbude.

Tudi stroške potovanja na lokacijo prostovoljci krijejo sami.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s